Bedrijfsprofiel

Opgericht in 1894 in Gent, België, kreeg BALLIU MTC nv al snel een goede reputatie in de machinebouw.

In het begin van de jaren 1970, met de opkomende commerciële toepassingen van lasertechnologie, hebben we ons gericht op het ontwikkelen van de eerste LASER uitgeruste machines voor de industrie.

In 1998 verhuisden we naar onze productie nieuw te bouwen faciliteit 10000m² in Lokeren.

In 2003 is BALLIU MTC nv toegetreden tot de Ogepar-groep, een financieel sterke holding van meerdere bedrijven waarvan verschillende in de machinebouw.

Vandaag is BALLIU MTC nv is een gezond, op export gerichte (meer dan 90%) bedrijf met een uitgebreid verkoop- en service-organisatie. Onze enige business is de ontwikkeling en fabricage van LASER uitgeruste machines voor allerlei toepassingen en materialen. Of het nu een titanium frame voor een zonnebril is of de turbine van een straalmotor. Onze specialiteit omvat lasersnijden, laserlassen en lasercladding.

We hebben een complete assortiment van standaard producten voor laser-snijden, lassen en cladden, met of zonder automatische laad- en losinstallaties.

Ons vermogen om onze machine aan te passen en te integreren aan de behoeften van onze klanten is de basis van ons succes.